Tarım

TMO Randevu Alma, Toprak Mahsulleri Ofisi Randevu Sistemi

TMO Hububat Randevusu nasıl alınır? TMO'ya hububat verecek olan üreticilerin Randevu Sistemi'nden nasıl randevu alacağı ile ilgili rehber.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hububat alımları için randevusuz alımlara son verdi. Ve kuruma vereceğiniz tüm ürünlerde randevulu sisteme geçti.

“TMO Alım Randevu Sistemi” adı verilen TMO randevu alma sayfası üzerinden çiftçiler, artık ürünlerini randevu alarak kuruma verebilecek.

Dolayısıyla tarımsal üretim yapan üreticilerin Toprak Mahsulleri Ofisi’ne hububatlarını getirmeden önce TMO HARS randevu sistemi üzerinden randevu alması gerekiyor.

Peki, Toprak Mahsulleri Ofisi randevu alma sisteminden nasıl sıra alınır? İşte detaylar;

  • TMO sıra alma işlemi için öncelikle http://randevu.tmo.gov.tr/tmoHars/ adresini ziyaret edin.
  • Ardından açılan ekranda yer alan formu eksiksiz olacak şekilde doldurun.
  • Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) üyeyseniz belirtin. Değilseniz de gerekli yerleri işaretleyin.
  • Captcha doğrulama testini çözün.
  • Son olarak; girmiş olduğunuz tüm bilgilerin doğruluğunu kontrol edin. Zira başkasının adına yetkisiz olarak yapılan işlemler kanuni takibata uğrayacaktır.
  • GİRİŞ butonuna tıklayın ve açılan sayfada uygun bir tarih ve saat seçin.

TMO’dan Randevu Nasıl Alınır? (Detaylı Anlatım)

TMO Randevu alma işleminin yapılabilmesi için ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) kayıtlarınızın güncel olması gerekmektedir.

Gerçek kişiler sadece T.C. Kimlik numarası alanını, tüzel kişiler (Kurumlar v.b.) ise sadece Vergi No alanını doldurarak giriş yapacaklardır.

TMO Randevu Alma Sistemi

Yani TMO’dan randevu almak isteyen çiftçilerin ilk önce Çiftçi Kayıt Sistemi’ne üye olması gerekmektedir. Eğer Çiftçi Kayıt Sistemi’ne nasıl üye olunur bilmiyorsanız ÇKS Başvurusu ve Sorgulaması sayfasını ziyaret ederek ÇKS kayıt başvurusu ve sorgulama hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

TMO Hububat Alım Randevu Sistemi Sıra Alma Adımları

Toprak Mahsulleri Ofisi’ne hububat vermek isteyen üreticilerin Temo sıra alma işlemleri aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır:

  • Kuruma Vereceğiniz Ürün: TMO’ya vereceğiniz ürün gerçek ve tüzel kişiler için şu şekildedir: Fındık, Buğday, Arpa, Tritikale, Çavdar, Yulaf, Kırmızı Mercimek, Mısır, Kuru Üzüm ve Çeltik’tir.
  • Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı mısınız?: Gerçek kişiler için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olmak şarttır. Eğer Tüzel kişiyseniz ve ÇKS kaydınız yoksa sadece vergi numaranızı girmeniz gerekir.
  • Banka kartım bulunmaktadır: Kurumun yapacağı ödemeler için banka kartınızın olup olmadığı bilgisidir.
  • T.C. KIMLIK NUMARASI: Gerçek kişilerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bilgisidir.
  • VERGI NUMARASI: Tüzel kişiler için vergi mükellefi olduğunuzu kanıtlayan numara bilgisidir.
  • Fındık Uyarısı: Sisteme giriş yapmadan önce TMO fındık randevu işlemleri için üreticinin onaylaması gereken işlem adımıdır. Bu adımda ayrıca randevu alan hububat üreticisinin 2 kez randevusuna gelmemesi durumunda TMO Randevu alma sisteminden yasaklanır. Bu durumda üretici sistemden bir daha randevu alamayacak; daha sonraki tarihler için alınmış olan randevuları da iptal edilecektir.
  • CAPTCHA Doğrulaması: Üreticinin robot olmadığını kanıtlayan doğrulama testidir. Görseldeki rakam veya harfler doğru girilmediği takdirde randevu sırası alınamaz.
  • Son olarak; sisteme giriş yapmak için “Giriş” butonuna tıklayın.

TMO Randevu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Toprak Mahsulleri Ofisi randevu alma sisteminden sıranızı aldıktan sonra tarih saati yeniden kontrol etmek için TMO randevu sorgulama yapmanız gerekmektedir. TMO randevu sorgulamaları http://randevu.tmo.gov.tr üzerinden yapılmaktadır.

TMO Hububat Randevusu Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İnternet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden ve Şube Müdürlükleri ile Ajans amirlikleri üzerinden randevu alabilirsiniz. Bireyler TC kimlik numarası, tüzel kişiler ise vergi numarası kullanmalıdır.

Üreticilerin ÇKS bilgilerini İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’nde güncellemeleri önemlidir. Ürünlerini teslim etmek isteyenler, randevu gününde saat 14:00’e kadar belirlenen yerde bulunmalıdır. Ancak, randevusu olanlar ve belirtilen saatten sonra gelenlerin ürünleri de kabul edilecektir.

TMO ürün alım randevu

Randevular, internet üzerinden veya işyerlerinden başvurarak, randevu gününden bir önceki gün saat 18:00’e kadar iptal edilebilir. İşyerlerine yapılan iptal başvurularında kimlik fotokopisi ve dilekçe gereklidir.

Üreticiler iki, tüccar ve şirketler ise bir kere randevularını iptal etmeden gelmezlerse, sistemden yeniden randevu alamazlar ve gelecekteki randevuları da iptal olur. Bu bilgi, temo randevu sayfasında uyarı olarak belirtilmiştir.

Randevu sırasında üreticilerle iletişim kurabilmek için, güncel telefon numaralarının verilmesi gerekmektedir.