Tarım

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Şartları | 2023

Ziraat Bankası traktör kredisi şartları değişti! Yeni traktör alım kredisi şartları hakkında detaylı bilgiler.

“Ziraat Bankası’ndan Sübvansiyonlu Traktör Kredilerinde Önemli Değişiklik”

Ziraat Bankası, sübvansiyonlu traktör kredilerinde önemli bir düzenlemeye gitti. Banka tarafından yapılan açıklamada, traktör kredilerindeki bir yıllık şartın dört yıla çıkarıldığı bildirildi.

Bu yeni düzenlemeye göre, çiftçiler artık kredi ile aldıkları traktörü bir yıl sonra satarak yeni bir kredi kullanamayacaklar. Borçlarını kapatmış olsalar dahi iki yıl boyunca yeni bir kredi kullanma imkanları olmayacak. Ancak, dört yılın sonunda traktör bedelinin yüzde 75’i kadar kredi kullanabilecekler.

Önceden uygulanan bir yıllık kredi kullanım şartı yerine getirildiğinde, çiftçiler traktör bedelinin yüzde 75’i kadar kredi kullanabiliyorlardı. Bu da traktör kredilerindeki işlemleri oldukça artırmıştı. Yeni düzenleme ile birlikte, Ziraat Bankası sübvansiyonlu traktör ve 2. el traktör kredilerinde bilinçli kredi kullanımı sağlamayı hedefliyor.

Yine bankadan yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar 2. el otomobillerde stokçuluğa karşı altı ay, altı bin km uygulamasının başlatıldığı, bu uygulamanın traktör kredilerine de taşındığı bildirildi.

Krediyi kullanmış çiftçinin, 2 yıl dolmadan kredisini kapatması durumunda Ziraat Bankası’nın tekrar kredi verilmeyeceği ifade edildi. Eğer çiftçi 2 yılını doldurmuş ancak 4 yıl olmadan kredisini kapatmak istiyorsa, Ziraat Bankası’nın proforma faturanın yüzde 50’si oranında kredi vereceği belirtildi. Çiftçinin 4 yılı tamamlaması ve kredisini kapatması durumunda ise, Ziraat Bankası’nın proforma faturanın yüzde 75’i kadar kredi verebileceği bildirildi. Bu düzenlemeyle Ziraat Bankası’nın sübvansiyonlu traktör ve 2. el traktör kredilerinde bilinçli kredi kullanımını teşvik etmek istediği belirtildi.