Tarım

TMO, 2023 Sezonu Mısır Alım Fiyatını Açıkladı: Ton Başına 6 Bin Lira

Toprak Mahsulleri Ofisi mısır alım fiyatını açıkladı!

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO), 2023 sezonu mısır alım fiyatını ton başına 6 bin lira olarak belirledi. Ağustosun ilk haftasında Adana ve Hatay’da lokal olarak başlayan mısır hasadının, ülke genelinde bugün itibarıyla yaklaşık yüzde 8 seviyelerine ulaştığı belirtildi.

Mısır üretiminin bu yıl 8,5 milyon ton olacağı tahmin edilirken, TMO tarafından yapılan açıklamada, “Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacak. TMO, Türkiye genelindeki iş yerlerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda mısır alım faaliyetini yürütecektir.” ifadelerine yer verildi.

Üreticilere kolaylık sağlamak adına, mısır alımlarında Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) sistemiyle çalışılacağını da bildiren TMO, lisanslı depoculuk şirketleri ile yaptığı protokolün detaylarını TMO internet sitesinde yayınladı.

Üreticilerin iş yerleri önünde uzun süre beklememeleri için randevulu alım sistemi uygulamasına devam edileceği, randevuların 23 Ağustos saat 10.00’dan itibaren alınabileceği aktarıldı. Açıklamaya göre; TMO işyerlerinde alımlar 24 Ağustos’ta başlarken, lisanslı depolar üzerinden alımlar 28 Ağustos’ta başlayacak.

Bu gelişmeler, üreticiler için önemli bir adım olarak değerlendirilirken, sezonun bereketli ve verimli geçmesi temenni ediliyor.

TMO randevusu nasıl alınır, öğrenmek için “TMO Randevu Alma, Toprak Mahsulleri Ofisi Randevu Sistemi” rehberimize göz atabilirsiniz.