Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanlığı Çip Randevu Nasıl Alınır?

Tarım ve Orman Bakanlığı evcil hayvanlar için randevulu mikroçip uygulamasını başlattı.

Türkiye, evcil hayvanların izlenmesi ve korunması amacıyla yeni bir adım attı. Tarım ve Orman Bakanlığı, evcil hayvanların istenmeyen olaylara karışmasını önlemek adına evde bakılan kedilere, köpeklere ve gelinciklere mikroçip uygulamasını zorunlu kıldı.

Bu mikroçipler, hayvanların takip edilmesini ve sahiplerine hızlı bir şekilde ulaşılmasını kolaylaştırıyor.

Yıl sonuna kadar tüm evcil hayvanlara bu mikroçiplerin takılması gerekiyor. Peki, evcil hayvan sahipleri çip randevusu nasıl alabilecek ve bu çipler nerede taktırılacak?

Tarım Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden randevu alınabilecek ve mikroçip fiyatları da sitede belirtilecek.

Bu yenilik, hem hayvanların hem de sahiplerinin güvenliğini artırmayı hedefliyor. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı çip randevu nasıl alınır? İşte detaylar:

Tarım ve Orman Bakanlığı Evcil Hayvan Çip Randevusu Nasıl Alınır?

Evcil hayvan sahipleri için çip taktırma zorunluluğu, vatandaşların en çok konuştuğu konulardan biri haline geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, çip taktırılmayan evcil hayvanların sahiplerine uygulanacak cezai yaptırımı açıklaması, bakanlığın resmi web sayfasında yoğunluğa neden oldu.

Vatandaşlar, “Çip randevusu nasıl alınır?”, “Nerede taktırılır?” ve “Mikroçip uygulaması için ne kadar ödeme yapılması gerekiyor?” sorularının cevaplarını arıyor. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı evcil hayvan çip randevusu nasıl alınır? Tüm bu konularla ilgili ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanlığı çip uygulaması, il ve ilçe tarım müdürlükleriyle birlikte yetkili veteriner hekimler tarafından gerçekleştiriliyor. Hayvan sahipleri, mikroçip taktırmak için ilgili il veya ilçe tarım müdürlüklerini arayarak çip randevusu oluşturabilecek.

Ayrıca, internet üzerinden https://yetki.tarim.gov.tr/ bağlantısını kullanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Resmi Randevu platformuna erişim sağlayabilirsiniz.

Bu yeni uygulama, kaybolan ya da çalınan hayvanların sahiplerine daha hızlı bir şekilde kavuşmasını amaçlamakta.

Tarım ve Orman Bakanlığı Evcil Hayvan Çip Taktırma Fiyatı Ne Kadar?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, evcil hayvan sahipleri için mikroçip taktırma ücretlerinde önemli bir indirim sağlandığı belirtildi.

Özel veteriner kliniklerinde 160 TL olan mikroçip ücreti, il ve ilçe tarım müdürlüklerinde yalnızca 86 TL’ye taktırılabilecek. Hayvan sahipleri bu indirimden yararlanarak hayvanlarını daha uygun fiyata çipli hale getirebilecek.

Evcil Hayvanlara Çip Taktırma En Son Hangi Tarihe Kadar Geçerli?

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” kapsamında, ev hayvanı sahipleri için önemli bir uyarıda bulunuldu.

Sahipli ev hayvanlarını en geç 31 Aralık 2022’ye kadar Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’nde (PETVET) kayıt altına aldırmaları zorunludur.

Bu süreç, 6 aylık yaşa kadar olan hayvanlar için de geçerlidir. Hayvan sahipleri, belirtilen tarihe kadar gerekli işlemleri tamamlamalıdır.

Mikroçiplerin Hayvan Sağlığına Etkisi Nedir?

Ülkemizde ve tüm dünyada, kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi için deri altına uygulanan mikroçip teknolojisi kullanılmaktadır.

Bu mikroçipler, sürekli aktif olmayıp pasif radyo dalgaları ile çalışmaktadır. Bir mikroçip okuyucu tarafından radyo dalgası gönderildiğinde yansıtarak çalışır ve hayvanlara herhangi bir zarar vermez.