Hayvancılık

3 Aylık Erkek Buzağı Fiyatları (2023)

3 aylık buzağı fiyatları ne kadar? Güncel et ve süt verimi yüksek buzağı ırkları ve detaylı fiyatları.

Büyükbaş hayvancılık (Sığırcılık), ülkemizin başlıca tarımsal faaliyetlerindendir. Bu nedenle büyükbaş hayvan satışı oldukça hareketlidir. Bu hareketlilik içerisinde besilik buzağı satışı revaçtadır. Özellikle 3 aylık buzağı fiyatları hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz için merak konusudur.

Buzağı, 1 yaşından küçük olan sığır yavrularına denir. Bu nedenle bu fiyat listesinde sadece 3 aylık buzağı fiyatlarından bahsedeceğiz.

Bu fiyatların hayvanın kilo, cins, tür ve verimliliğine göre değişebileceği unutulmamalıdır. Örneğin; 3 aylık erkek buzağı fiyatları ve dişi buzağı fiyatları arasında farklar olabilir.

Ayrıca mevcut piyasa koşullarında dalgalanmaların olması halinde ucuz buzağı fiyatları pahalılaşabilir.

Yine de 3 aylık buzağı fiyatları 2023 yılında en güncel haliyle bu sitede yayınlanmıştır. Ayrıca buza fiyatları periyodik olarak güncellenecektir.

3 Aylık Buzağı Fiyatları Ne Kadar?

Aşağıda listelenen cinslere göre 3 aylık erkek buzağı fiyatları için Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) 2023 yılı damızlık sığır satış fiyatları baz alınmıştır.

Erkek buzağı fiyatları

Ayrıca 3 aylık buzağı fiyatı 7 günlük buzağı fiyatı referans alınarak hesaplanmıştır. Erkek buzağı 3 aylık oluncaya dek her gün için 75,00 TL ilave edilmiştir.

Buzağı IrkıYaşCinsFiyat
Siyah Alaca3 aylıkErkek16.650 TL
Esmer3 aylıkErkek21.750 TL
Simental (Sarı Alaca)3 aylıkErkek25.750 TL
Limuzin3 aylıkErkek25.750 TL
Kırmızı Angus3 aylıkErkek25.750 TL
Jersey3 aylıkErkek13.750 TL
3 aylık buzağı fiyatları (2023)

Not: 3 aylık erkek buzağı fiyatları hayvanın verimliliğine ve çeşitli faktörlere göre değişiklik gösterir. Bu fiyatlara ek olarak yapılan diğer masraflar ilave edilerek fiyatlar belirlenir.

Buzağı Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Buzağı fiyatları, bir dizi faktörden etkilenebilir. İşte bunlardan bazıları:

  1. Arz ve talep: Bu, hemen hemen her tür ekonomik durumda en önemli faktördür. Eğer bir bölgede buzağılara olan talep yüksek ve arz düşükse, bu fiyatların artmasına neden olabilir. Benzer şekilde, eğer talep düşük ve arz yüksekse, bu fiyatların düşmesine neden olabilir.
  2. Kalite: Buzağının genel sağlığı, genetik kalitesi ve kilosu, fiyatı büyük ölçüde etkileyebilir. Örneğin, daha sağlıklı ve daha yüksek kaliteli bir buzağı, daha düşük kaliteli bir buzağıdan daha yüksek bir fiyata satılabilir.
  3. Maliyetler: Üretim maliyetleri de fiyatı etkiler. Yem, veterinerlik hizmetleri, aşılar ve diğer bakım maliyetleri buzağı fiyatlarına yansır.
  4. Pazar durumu: Hayvancılık endüstrisinde genel pazar koşulları da fiyatları belirler. Örneğin, et fiyatlarındaki bir artış buzağı fiyatlarını da artırabilir.
  5. Devlet politikaları ve teşvikler: Devletin tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik politikaları ve sağladığı teşvikler de buzağı fiyatlarını etkileyebilir. Bu teşvikler ve politikalar çiftçilere daha fazla destek sağlayabilir, bu da sonuç olarak buzağı fiyatlarına yansıyabilir.

Sonuç olarak, buzağı fiyatları belirlenirken çok sayıda faktör göz önünde bulundurulur ve bu faktörlerin her biri 2023 yılı buza fiyatları üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olabilir.

Ayrıca sığır ırkları hakkında daha fazla bilgi almak için “Et Verimi Yüksek Sığır Irkları Nelerdir?” adlı listemize göz atabilirsiniz.